Bolu Objektif Testler / 18 Test Eğitimi Nedir

Bolu Objektif Testler, kişilik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan bir psikolojik test setidir. Bu test seti, kişinin belirli özelliklerini doğrudan ölçerek değerlendirir. Bolu Objektif Testler içinde yer alan 18 test ise şunlardır: Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI): Kişinin psikolojik durumu hakkında bilgi veren bir testtir. California Psikolojik Envanteri (CPI): Kişinin sosyal ve kişilik özelliklerini ölçmeyi amaçlar. Buss-Perry Kişilik Anketi: Kişinin agresifliği hakkında bilgi verir. Kişilik Değerlendirme Envanteri (PAI): Kişinin kişilik özelliklerini ölçer. Kişilik Anketi (PSQ): Kişinin genel kişilik özellikleri hakkında bilgi verir.

Yapılandırılmış Tüketici Anketi (SCS): Kişinin tüketim alışkanlıklarını ölçmeyi amaçlar. Zeka Testleri: Kişinin zeka seviyesini ölçer. Yetenek Testleri: Kişinin belirli yeteneklerini ölçer. Duygu Durum Ölçeği (PANAS): Kişinin duygusal durumunu ölçer. Davranışsal Yanıt Ölçeği (BRS): Kişinin davranışları hakkında bilgi verir. Davranışsal Değerlendirme Sistemi (BAS): Kişinin davranışları ve kişilik özellikleri hakkında bilgi verir. Kişisel Değerlendirme Anketi (PEI): Kişinin kişisel gelişimini ölçer.

Kişisel Stil Anketi (PSA): Kişinin kişisel tarzını ölçer. Sosyal Fobi Ölçeği (SFS): Kişinin sosyal fobisi hakkında bilgi verir. Öznel Refah Ölçeği (SWLS): Kişinin hayat memnuniyetini ölçer. İş Doyumu Ölçeği (JDI): Kişinin iş doyumunu ölçer. Kendini Değerlendirme Ölçeği (SAS): Kişinin kendini değerlendirme düzeyini ölçer. İşe Yabancılaşma Ölçeği (WAS): Kişinin iş ortamına uyum sağlama düzeyini ölçer. Bolu Objektif Testler, kişilik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan güvenilir ve yaygın olarak kabul edilmiş bir test setidir. Ancak, test sonuçlarının yorumlanması için uzman bir psikolog tarafından yapılması gereklidir.