Bolu Öğrenme Güçlüğü Eğitimi Nedir

Bu eğitim programı, öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere ve ailelerine yöneliktir. Eğitim programı, öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin tanılanması, öğrenme stratejileri, öğrenme ortamı düzenlemesi, öğrenci motivasyonu ve öğretmen-öğrenci iletişimi gibi konuları kapsar. Ayrıca, ailelerin öğrenme güçlüğü çeken çocuklarına nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda da bilgi verilir.

Eğitim programının amacı, öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır. Bu sayede, öğrencilerin öğrenme süreci daha etkili hale gelir ve akademik başarıları artar. Ayrıca, ailelerin de öğrenme güçlüğü olan çocuklarına nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilinçlenmesi ve bu konuda bilgi sahibi olması hedeflenir.