Bozguna Uğramak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Bozguna uğramak" deyimi, bir düzenin, düzenli bir hareketin ya da topluluğun dağılması, düzensiz bir şekilde geri çekilmesi veya yenilgiye uğraması durumlarında kullanılır. Askeri bir terim olarak başlamış olan bu ifade, özellikle savaş meydanında düşman karşısında düzenin bozulması ve askerlerin kaçışmaya başlaması anlamında kullanılmaktadır. Günümüzde ise her türlü ciddi yenilgi, başarısızlık ya da dağılma durumları için genel bir ifade olarak kullanılmaktadır. Örneğin, bir takımın maçta büyük bir skor farkıyla yenilmesi veya bir şirketin piyasada beklenmedik bir başarısızlığa uğraması gibi durumlar için "bozguna uğramak" tabiri kullanılabilir.