Burdur 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi (SGK Çalışan Anne Desteği) Nedir

Burdur 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından desteklenen çalışan annelere yönelik olarak tasarlanmış bir eğitim programını ifade eder. Bu program, çalışan annelerin çocuk bakımı konusunda bilgi ve becerilerini artırmayı hedefler. Burdur 0-36 Ay Çocuk Bakımı Eğitimi aşağıdaki konuları içerebilir: Çocuk Bakımı Temel İlkeleri: Yenidoğan ve bebek bakımı, emzirme, beslenme, uyku düzeni, temel sağlık ve hijyen konularında bilgi sunabilir. Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi: Çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim süreçleri, çocuk psikolojisi, duygusal ve sosyal destek konularında bilgi sunabilir.

Güvenli Ortam ve Oyun: Çocuk güvenliği, evde ve dışarıda güvenli ortam yaratma, çocuk oyunları, etkili oyun teknikleri, çocukla etkileşim konusunda bilgi sunabilir. Sağlık ve Acil Durumlar: Çocuk sağlığı, çocuklarda yaygın hastalıklar, acil durumlar, ilk yardım becerileri, acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi sunabilir. Beslenme ve Bebek Mamaları: Bebeklerin beslenmesi, anne sütü, ek gıdalar, bebek mamaları, beslenme alışkanlıkları, beslenme düzeni konusunda bilgi sunabilir. Uyku Düzeni ve Uyku Eğitimi: Bebeklerin ve çocukların uyku düzeni, uyku problemleri, uyku eğitimi, uykusuzlukla başa çıkma konusunda bilgi sunabilir.

Kişisel Bakım ve Hijyen: Bebek ve çocukların kişisel bakımı, hijyen kuralları, banyo, giyim, tüketim ürünleri kullanımı, bebek bezi kullanımı konusunda bilgi sunabilir. Çocuk Sağlığı ve Aşılar: Çocukların sağlık takibi, düzenli kontroller, aşı takvimi, aşılar ve önemi, çocuk hastalıkları konusunda bilgi sunabilir. Çocuk Psikolojisi ve Davranış Sorunları: Çocukların psikolojik gelişimi, davranış sorunları, uygun disiplin yöntemleri, duygusal destek konusunda bilgi sunabilir. Anne-Baba İlişkileri ve Stres Yönetimi: Anne-baba ilişkileri, aile içi iletişim, stres yönetimi, anne-baba olarak sağlıklı yaşam konusunda bilgi sunabilir.