Burdur Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Nedir

Çocuk ve ergenlerde psikolojik sağlamlık, kişinin zor zamanlarda kendini iyi hissetmesi ve hayatındaki engellerle başa çıkabilmesi yeteneğidir. Bu, güçlü bir kişilik yapısı, duygusal denge, sosyal beceriler, özgüven ve stresle başa çıkma becerileri gibi faktörlerin bir kombinasyonunu içerir. Bu eğitim programı, çocuk ve ergenlere bu becerileri öğretmek için tasarlanmıştır. Programın amacı, çocukların ve ergenlerin hayatları boyunca karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkabilecekleri sağlam bir zihinsel temel oluşturmaktır.