Burdur GMP İyi Üretim Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Burdur GMP (Good Manufacturing Practices - İyi Üretim Uygulamaları) Sertifikalı Eğitim Programı, ilaç, gıda, kozmetik ve tıbbi cihaz gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin, üretim süreçlerini güvenli, hijyenik ve kaliteli bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bir eğitim programını ifade eder. GMP, üretim süreçlerinde standartlar, yöntemler ve prosedürler kullanarak ürün kalitesini ve güvenliğini artırmayı hedefler. Bu eğitim programı, işletmelerin GMP gerekliliklerini anlamalarını ve uygulamalarını sağlamlaştırmalarını destekler.

Burdur GMP (İyi Üretim Uygulamaları) Sertifikalı Eğitim Programı aşağıdaki konuları içerebilir: GMP Temel İlkeleri: GMP'nin temel ilkeleri, GMP gereklilikleri, GMP standartları, yönetim taahhütü, dokümantasyon ve kayıt tutma gereklilikleri konusunda bilgi sunabilir. Üretim Ortamı ve Hijyen: Üretim ortamının gereklilikleri, temizlik ve hijyen uygulamaları, sanitasyon yönetimi, temiz oda uygulamaları, personel hijyeni konusunda bilgi sunabilir. Personel Eğitimi ve Yetkilendirme: Personel eğitim gereklilikleri, eğitim programları, personel yetkilendirme süreçleri, beceri ve yeterlilik değerlendirmeleri konusunda bilgi sunabilir.

Üretim Süreçleri ve Kontrolleri: Üretim süreçlerinin gereklilikleri, standart operasyon prosedürleri (SOP'lar), üretim ekipmanları ve validasyonu, süreç kontrolü, üretim kayıtları ve dokümantasyonu konusunda bilgi sunabilir. Kalite Kontrol ve Analiz: Kalite kontrol süreçleri, numune alma ve analiz yöntemleri, ölçüm cihazları, doğruluk ve güvenilirlik kontrolleri, analiz kayıtları konusunda bilgi sunabilir. Ürün İzleme ve Geri Çağırma: Ürün izleme ve takip süreçleri, geri çağırma ve toplatma süreçleri, acil durum yönetimi, müşteri şikayet yönetimi konusunda bilgi sunabilir. Tedarikçi Değerlendirmesi ve Mal Kabul Kontrolü: Tedarikçi değerlendirmesi, mal kabul kontrolleri, tedarik zinciri yönetimi, tedarikçi kalite güvencesi konusunda bilgi sunabilir.