Burdur BRC Eğitimi (The British Retail Consortium) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Burdur BRC Eğitimi (The British Retail Consortium), perakende sektöründeki gıda güvenliği ve kalite yönetimi konularına odaklanan bir sertifikalı eğitim programını ifade eder. The British Retail Consortium (BRC), Birleşik Krallık merkezli bir perakende ticaret konsorsiyumu olup, gıda güvenliği, kalite yönetimi ve üretim standartları konusunda global olarak kabul görmüş bir sertifikasyon programı olan BRC Global Standard for Food Safety'i geliştirmiştir. Bu eğitim programı, gıda işletmelerinde çalışan personelin BRC standartlarına uygun şekilde çalışma becerilerini artırmayı hedefler.

Burdur BRC Eğitimi (The British Retail Consortium) Sertifikalı Eğitim Programı aşağıdaki konuları içerebilir: BRC Global Standard for Food Safety: BRC Global Standard for Food Safety standartları hakkında detaylı bilgi sunabilir. Bu standartlar, gıda güvenliği yönetim sistemi gerekliliklerini ve uygulama yöntemlerini içerir. Gıda güvenliği prensipleri: Gıda güvenliğinin önemi, temel gıda güvenliği prensipleri, tehlikelerin değerlendirilmesi, önleme ve kontrol yöntemleri hakkında bilgi sunabilir.

BRC sertifikasyon süreci: BRC sertifikasyon süreci, denetimler, belgelendirme ve sertifikasyon süreçleri, denetim sonuçlarına dair bilgi sunabilir. Gıda güvenliği yönetim sistemi kurulumu: Gıda güvenliği yönetim sistemi kurulumu, dokümantasyon, prosedürler, kayıtlar, doküman kontrolü ve belgelendirme konularında bilgi sunabilir. Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP): Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP) konusunda bilgi sunabilir. HACCP prensipleri, tehlike analizi süreçleri, CCP'lerin belirlenmesi, kontrol noktaları, kayıtlar ve izleme konularını içerebilir. Kalite yönetimi: Kalite yönetimi prensipleri, kalite politikaları, kalite hedefleri, performans ölçümü ve iyileştirme konusunda bilgi sunabilir. Personel eğitimi ve hijyen: Personel eğitimi, hijyen gereklilikleri, temizlik ve sanitasyon, personel hijyeni, tesis hijyeni konularında bilgi sunabilir. Denetim hazırlığı: BRC denetimine hazırlık süreçleri, belgelerin düzenlenmesi, denetim sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar, denetim süreçlerine dair bilgi sunabilir.