Burdur Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Burdur Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Global GAP (Good Agricultural Practices - İyi Tarım Uygulamaları) standartlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bir eğitim programını ifade eder. Global GAP, dünya genelinde kabul görmüş bir tarım standardı olup, tarım üretim süreçlerini daha güvenli, sürdürülebilir ve kaliteli hale getirmeyi hedefler. Bu eğitim programı, tarım işletmelerinde çalışan personelin Global GAP standartlarına uygun şekilde faaliyet gösterme becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Burdur Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı aşağıdaki konuları içerebilir: Global GAP Standartları: Global GAP standartları hakkında detaylı bilgi sunabilir.

Bu standartlar, tarım işletmelerinde uygulanması gereken tarım pratikleri, çevre, güvenlik, hijyen, kalite yönetimi ve sosyal sorumluluk konularını içerir. Tarım Güvenliği: Tarım güvenliğinin önemi, tarım işletmelerindeki potansiyel tehlikeler, risk yönetimi, tarım ilaçları ve güvenli kullanımı, su yönetimi, toprak yönetimi konularında bilgi sunabilir. Tarım Hijyeni: Tarım hijyeni gereklilikleri, tarım ekipmanlarının temizliği, depolama şartları, paketleme ve etiketleme gereklilikleri, çapraz kontaminasyon konusunda bilgi sunabilir. Kaynak Yönetimi: Tohum ve fidan seçimi, gübre kullanımı, sulama yönetimi, hasat ve hasat sonrası yönetim konusunda bilgi sunabilir.

Entegre Zararlı Yönetimi: Zararlılarla mücadelede entegre yönetim yaklaşımları, biyolojik mücadele, kimyasal mücadele ve entegre mücadele konularında bilgi sunabilir. Çiftlik Kayıtları ve Belgelendirme: Çiftlik kayıt tutma yöntemleri, belgelendirme süreçleri, belge yönetimi, denetim süreçleri, kayıt tutma gereklilikleri konusunda bilgi sunabilir. Çiftlik İçi İzleme ve Kontrol: Çiftlik içinde izleme ve kontrol süreçleri, kalite kontrol, ürün takip sistemleri, numune alma ve analiz konularında bilgi sunabilir. Sosyal Sorumluluk: Tarım işletmelerinde sosyal sorumluluk konuları, çalışan hakları, etik uygulamalar, topluluk ilişkileri, sürdürülebilirlik konusunda bilgi sunabilir.