Burdur Pas 220 Ön Koşul(Gereksinim) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Burdur PAS 220 Ön Koşul (Gereksinim) Sertifikalı Eğitim Programı, gıda güvenliği yönetim sistemi için ön koşulların (gereksinimlerin) nasıl oluşturulacağı ve uygulanacağı hakkında bilgi sağlayan bir eğitim programıdır. PAS 220, gıda üretim süreçlerinde güvenliğin sağlanması için gereken ön koşulların belirlenmesi ve uygulanmasına yönelik bir standarttır. Bu eğitim programı, gıda işletmelerinde çalışanların, gıda üretiminde yer alan tüm aşamaları içeren bir yönetim sistemi oluşturma sürecinde, PAS 220 standartlarını uygulayarak gıda güvenliği yönetim sistemlerinin kurulmasını ve sürdürülmesini nasıl sağlayacaklarını öğrenmelerini amaçlamaktadır.

Eğitim programı, gıda üretiminde yer alan farklı unsurların (personel, hijyen, tesis, ekipman, ürünlerin taşınması vb.) risk analizi yapılarak belirlenen ön koşulların uygulanmasını içermektedir. Bu ön koşullar, üretim sürecinin güvenli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlar. Burdur PAS 220 Ön Koşul (Gereksinim) Sertifikalı Eğitim Programı, gıda güvenliği konusunda bilgi sahibi olmayan veya daha önce bu konuda eğitim almamış olan kişiler için uygun bir seviyede sunulur. Eğitim programı, gıda işletmelerinde çalışan tüm personelin yanı sıra, gıda üretimi ile ilgili danışmanlar, denetçiler, tedarikçiler ve müşteriler için de uygun bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı sayesinde, gıda işletmeleri, gıda üretimi sürecinde riskleri azaltarak, ürünlerinin güvenliğini ve kalitesini arttırabilirler. Aynı zamanda, gıda işletmeleri, ulusal ve uluslararası düzenlemelere uyum sağlayarak, müşteri memnuniyetini arttırabilirler.