Burdur Öğrenme Güçlüğü Eğitimi Nedir

Öğrenme güçlüğü, birçok çocuğun okulda karşılaştığı yaygın bir problemdir. Öğrenme güçlüğü, öğrenme ile ilgili beceri ve zorlukların çeşitli nedenlerden dolayı eksik veya yetersiz olmasıdır. Öğrenme güçlüğü olan birçok öğrenci okulda başarısızlık, düşük özgüven ve motivasyon kaybı yaşar. Bu nedenle, öğrenme güçlüğü eğitimi, bu öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmelerine ve okul başarısını artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Bu eğitim, öğrencilere okuma, yazma, matematik ve diğer akademik becerileri öğrenmek için farklı öğrenme stratejileri öğretir. Ayrıca, öğrencilerin özgüven ve motivasyonlarını artırmak ve öğrenme güçlüğü ile başa çıkma becerilerini geliştirmek için psikolojik destek sunar.