Çanakkale P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi Nedir

P4C, Philosophy for Children (Çocuklar için Felsefe) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. P4C, çocukların eleştirel düşünme becerilerini, tartışma ve iletişim becerilerini, felsefi düşünme becerilerini ve değerlerini geliştirmeye yardımcı olan bir yöntemdir. P4C kolaylaştırıcıları, öğrencilerle felsefi konuları tartışmak, sorgulamak ve araştırmak için bir ortam oluşturmak üzere eğitilmiş kişilerdir. Çanakkale P4C Kolaylaştırıcı Eğitimi, katılımcılara P4C yöntemi ve kolaylaştırıcılık becerileri hakkında teorik bilgi verirken aynı zamanda uygulamalı çalışmalar yaparak becerilerin pekiştirilmesini sağlar. Katılımcılar eğitim sonunda P4C faaliyetlerini planlama, yürütme ve değerlendirme konusunda yeterlilik kazanırlar.