Çanakkale Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Nedir

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi, iş yeri güvenliği konularında çalışanlara, iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi veren bir eğitim programıdır. Bu eğitim, iş kazalarını önlemek, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yaygınlaştırmak, çalışanların bilgi ve farkındalığını artırmak, yasal yükümlülükleri yerine getirmek ve iş yerinde sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlamak için tasarlanmıştır. Eğitim içeriği, iş sağlığı ve güvenliği konularında temel bilgileri, risk analizi ve değerlendirme yöntemlerini, güvenlik yönetim sistemlerini, işyeri ve çalışanlar için sağlık ve güvenlik önlemlerini, acil durum planlarını, işyerinde sağlık ve güvenlik denetimlerini ve mevzuatı kapsar.

Çalışanların güvenliği ve sağlığı işverenin sorumluluğundadır ve Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi, işverenlerin bu yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olmak için gereklidir. Eğitim, işverenlerin ve çalışanların, işyerindeki olası tehlikeleri fark etmelerine, riskleri değerlendirmelerine ve uygun önlemleri alarak kazaları önlemelerine yardımcı olur.