Davranış Nörobilimi Doktora Programı Nedir

Davranış Nörobilimi Doktora Programı

Davranış nörobilimi, beyin ve davranış arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplinlerarası bilim dalıdır. Bu bilim dalı, beyin ve sinir sistemi hakkında bilgi edinmek için fizyoloji, biyokimya, genetik ve psikoloji gibi bilim dallarının yanı sıra, sosyal bilimler, matematik ve bilgisayar bilimleri gibi bilim dallarını da kullanır.

Davranış nörobilimi, insan ve hayvan davranışını inceler ve bu davranışların nöral ve biyokimyasal temelini araştırır. Bu bilim dalı, davranışın nöral yapısı hakkında bilgi edinmek için beyin görüntüleme yöntemlerini kullanır ve bu yöntemler arasında PET (pozitron emisyon tomografisi), fMRI (manyetik rezonans görüntüleme) ve vücut ısısını ölçen termografi gibi yöntemler bulunur.

Davranış nörobilimi, insanların ve hayvanların davranışını anlamaya yardımcı olur ve bu bilgi, kişilerin davranışlarını değiştirme ve davranış bozukluklarını tedavi etme gibi amaçlar için kullanılabilir.

Ayrıca Bakınız - Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları