Deneysel Psikoloji Doktora Programı Nedir

Deneysel Psikoloji Doktora Programı

Deneysel psikoloji, psikolojinin bir alt dalıdır ve insan davranışını ve zihinsel süreçleri inceleyen bir bilim dalıdır. Deneysel psikoloji, deneyler yaparak insan davranışı hakkında bilgi edinir ve bu bilgi, davranışı anlama, açıklama ve öngörme amaçları için kullanılır.

Deneysel psikoloji, çeşitli yöntemleri kullanarak davranışı inceler ve bunlar arasında anketler, göz takibi, EEG (elektroensefalografi) ve fMRI (manyetik rezonans görüntüleme) gibi yöntemler bulunur. Deneysel psikoloji, çeşitli konulara odaklanabilir ve bunlar arasında zihinsel süreçler, hafıza, duygular, düşünme, öğrenme ve davranış bozuklukları gibi konular bulunur.

Deneysel psikoloji, insan davranışı hakkında bilgi edinmek için önemli bir araçtır ve bu bilgi, insanların davranışlarını anlama ve değiştirme gibi amaçlar için kullanılabilir.