Feleğin Çemberinden Geçmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Feleğin çemberinden geçmek," bir kişinin hayatında çok büyük sıkıntılar ve zorluklar yaşaması anlamına gelir. Felek, eski inanışa göre gökyüzünü çevreleyen ve insanların kaderini belirleyen hayali bir çarktır. Bu çarkın çemberinden geçmek, kişinin hayatında başına gelmesi mümkün olan tüm olumsuzlukları, zorlukları ve sıkıntıları tecrübe ettiğini ifade eder. Bu ifade genellikle, çok zor ve meşakkatli durumlar atlattıktan sonra kullanılır ve kişinin adeta kaderin sert yüzüyle karşılaştığını belirtir.