Kraldan Çok Kralcı Olmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kraldan çok kralcı olmak" deyimi, bir kişinin bir başka kişiye, bir otoriteye veya bir fikre karşı aşırı derecede sadık ve hizmetkar bir tutum içinde olmasını ifade eder. Bu durumda kişi, takip ettiği veya desteklediği şahıs ya da idealden daha fazla bir bağlılık gösterir ve bazen onların isteklerini ya da beklentilerini bile aşan bir hevesle hareket eder. Deyim genellikle eleştirel bir bağlamda kullanılır ve kişinin aşırılığını, gereksiz yere öne çıkardığı bağlılık ve hizmetkarlığı vurgulamak amacı taşır. Özellikle siyasette, çalışma hayatında veya fanatiklik gösterilen herhangi bir alanda, kişilerin liderleri ya da takip ettikleri ideolojiler karşısında gereğinden fazla özveride bulunması durumlarında "kraldan çok kralcı" tabiri kullanılır.