Paha Biçilmez - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Paha biçilmez" deyimi kelime anlamı olarak üzerine bir değer konulamayacak kadar değerli ya da önemli olan şeyler için kullanılır. Genellikle sanat eserleri, tarihi objeler, kişisel anılar veya benzersiz deneyimler gibi maddi veya manevi açıdan ölçülemez bir değere sahip olan şeyler için bu ifade tercih edilir. Mecazi olarak, bir şeyin ya da birinin çok yüksek bir değere sahip olduğunu ve bu yüzden üzerine bir fiyat konulamayacağını ifade etmek amacıyla kullanılır.