Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı Nedir

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı

Siyaset bilimi, insanların bir arada yaşadığı toplumların yönetimi, iktidarın paylaşımı, güçler ayrılığı, hukuk sistemleri, politikaların oluşturulması ve uygulanması gibi konuları inceleyen bir bilim dalıdır. Siyaset bilimi, aynı zamanda insanlar arasında güç ilişkilerini, yönetim yapılarını ve yönetim biçimlerini inceleyen bir disiplindir.

Uluslararası ilişkiler, ülkelerarası ilişkileri inceleyen bir bilim dalıdır. Bu alan, ülkelerarası ilişkileri ve ülkelerarası sistemi etkileyen faktörleri, ülkelerarası ilişkilerin tarihsel gelişimini ve güncel konuları inceler. Uluslararası ilişkiler, aynı zamanda ülkelerarası güç ilişkilerini, savunma politikalarını, ekonomik ilişkileri ve hukuki konuları da içerir.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler yüksek lisans programı, bu iki alanın incelenmesini bir arada sunan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında derinlemesine bir anlayış kazandırmayı amaçlar. Program ayrıca, öğrencilere bu alanlarda araştırma yapabilme ve analiz yapabilme becerileri kazandırmayı hedefler. Bu program, öğrencilere siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında kariyer yapmayı düşünenler için uygun bir seçenek olabilir.

NE YAPIYOR ?