Bitlis ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi Nedir

Bitlis ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, ISO 27001 standardına uygun bir bilgi güvenliği yönetim sistemi kurmak isteyen kişilere yönelik bir eğitim programıdır. Bu program, Bitlis Eren Üniversitesi tarafından sunulmaktadır. ISO 27001, bir organizasyonun bilgi güvenliği yönetim sistemi (BGYS) için gereksinimleri belirleyen uluslararası bir standarttır. Bu standart, organizasyonların, bilgi varlıklarını (bilgi, yazılım, donanım, hizmet vb.) korumak için uygun güvenlik kontrollerini uygulamasını sağlar.

Program, ISO 27001 standartlarına uygun bir BGYS kurmanın temellerini kapsar. Bu kapsamda, program katılımcıları, bilgi güvenliği yönetim sistemi planlaması, risk analizi ve risk yönetimi, kontrollerin seçimi ve uygulanması, belgelendirme süreci ve BGYS'nin sürekli iyileştirilmesi gibi konuları öğrenirler. Katılımcılar, program sayesinde ISO 27001 standardının gerekliliklerini anlayacak ve organizasyonlarında bilgi güvenliğini sağlamak için gerekli adımları atabileceklerdir.

Programda, katılımcılara, kurumlarında bilgi güvenliği ile ilgili riskleri değerlendirmelerine yardımcı olacak araçlar ve teknikler de sunulur. Bitlis ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, kurumların ve organizasyonların bilgi varlıklarını koruma ve bilgi güvenliği yönetim sistemi kurma konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkes için faydalı bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, ayrıca bilgi güvenliği uzmanları, BT yöneticileri, siber güvenlik uzmanları ve bilgi teknolojileri yöneticileri gibi ilgili meslek gruplarına da hitap etmektedir.