Burdur Gölge Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Gölge oyunları, özellikle Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan geleneksel bir gösteri sanatıdır. Bu sanatın öğrenilmesi ve icrası için özel bir eğitim gerekmektedir. Burdur'da sunulan gölge oyunları sertifikalı eğitim programı da bu amaçla hazırlanmıştır. Gölge oyunları sertifikalı eğitim programı, gölge oyunlarının tarihi, kültürel önemi, karakterlerin yapımı, sahneleme teknikleri ve oyun senaryolarının hazırlanması gibi konuları kapsar.

Program, katılımcılara geleneksel Türk gölge oyunlarını öğrenme ve icra etme fırsatı sunar ve sonunda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanırlar. Bu eğitim programı, kültürel mirasımızın korunmasına katkı sağlamak ve geleneksel sanatlarımızın yaşatılmasına destek olmak amacıyla düzenlenmektedir.