Burdur ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda ürünlerinin üretimi, işlenmesi, depolanması ve dağıtımında kullanılan bir yönetim sistemi standardıdır. Bu standart, gıda güvenliği risklerinin kontrol edilmesini, gıda üretim sürecinin sürekli iyileştirilmesini ve tüketici sağlığını korumayı amaçlamaktadır. Burdur ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitim Programı, gıda işletmelerinde çalışan kişilere ISO 22000 standardı gereklilikleri hakkında detaylı bilgi veren bir eğitim programıdır.

Eğitim programı, gıda güvenliği yönetim sistemi, risk analizi, tehlike analizi, kontrol noktaları (CCP'ler), ölçme ve analiz yöntemleri, iç tetkikler ve yönetim incelemesi konularını kapsar. Eğitim programının amacı, katılımcılara gıda güvenliği yönetim sistemleri hakkında bilgi vermek, gıda güvenliği risklerini kontrol etmek için gerekli araçları öğretmek, tüm katılımcıların gıda güvenliği standartları hakkında bilinçli olmasını sağlamak ve ISO 22000 standardının uygulanması ile ilgili işletmelerin sertifikalandırılmasına yardımcı olmaktır.