Burdur Organik Hayvancılık Eğitimi Nedir

Burdur Organik Hayvancılık Eğitimi, organik hayvancılık prensipleri doğrultusunda hayvan yetiştirme, bakım ve besleme yöntemlerini öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Organik hayvancılık, gıda üretiminde kullanılan hayvanların doğal yaşam alanlarına uygun koşullarda, kimyasal ilaç ve hormonlar kullanmadan, doğal yollarla yetiştirilmesini ve beslenmesini hedefleyen bir yaklaşımdır.

Organik hayvancılıkta hayvanların yaşam alanları doğal koşullara uygun olmalıdır. Hayvanlar kimyasal ilaçlar yerine doğal bitkisel ilaçlar kullanılarak korunmalıdır. Ayrıca organik hayvan yemleri, kimyasal gübreler ve tarım ilaçlarından arındırılmıştır. Bu şekilde üretilen gıdaların sağlıklı ve kaliteli olması hedeflenmektedir. Organik hayvancılık eğitimi, organik hayvan yetiştiriciliği hakkında temel bilgileri içerir. Katılımcılar, organik hayvan besleme, sağlık bakımı, barınak yönetimi, çevre yönetimi ve organik hayvancılık sertifikasyonu gibi konularda eğitim alırlar. Ayrıca organik hayvancılıkla ilgili yönetmelik ve standartları da öğrenirler.