Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Nedir

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü 


Polymer (plastik) malzeme mühendisliği, malzemeler bilimi ve mühendisliği alanında bir bölüm olup, polimerlerin üretimi, özellikleri ve kullanımı ile ilgilenir. Polimerler, karbon zincirlerinden oluşan, yüksek moleküler ağırlıklı organik bileşiklerdir ve çeşitli şekillerde üretilebilirler. Plastikler, en yaygın olarak kullanılan polimerlerdir ve çeşitli uygulamalar için kullanılabilirler.

Polymer malzeme mühendisliği üniversite bölümlerinde, öğrenciler polimerlerin üretimi, işleme ve özellikleri ile ilgili bilgi ve beceriler edinirler. Bu bölümlerde, öğrenciler ayrıca polimerlerin yapısını ve özelliklerini etkileyen faktörleri anlar ve polimerlerin çeşitli yapısal formlarını tasarım ederler. Polimerlerin çeşitli uygulamaları hakkında da bilgi sahibi olurlar.

Polymer malzeme mühendisliği üniversite bölümlerinde, öğrenciler polimerlerin üretiminde kullanılan reaktörlerin tasarımı, polimerlerin işleme teknikleri, polimerlerin özelliklerinin ölçümü ve değerlendirilmesi, polimerlerin kimyasal ve fiziksel özellikleri gibi konulara da odaklanırlar. Bu bölümlerde, öğrenciler ayrıca polimerlerin kompozitler halinde kullanımı ve polimerlerin biyomedikal uygulamaları gibi ileri seviye konulara da yönelik eğitim alırlar.

Polymer malzeme mühendisliği üniversite bölümlerine girmek için, öğrencilerin genellikle lise düzeyinde matematik, fizik, kimya ve makine mühendisliği gibi alanlarda iyi bir eğitim almış olmaları gerekir. Bu bölümlerde öğrenim gören öğrenciler, çeşitli sektörlerde çalışabilecek olan malzeme mühendisleri olarak mezun olurlar.

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler burada!

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!