Sadede Gelmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sadede gelmek" deyimi, bir konuşma veya tartışma sırasında asıl ve en önemli noktaya doğrudan geçmek, yan konulardan sapmadan esas konuya dönmek anlamında kullanılır. Bir kişi uzun ve dolambaçlı açıklamalar yaptıktan sonra "sadede gelmek" istediğini söylerse, en önemli ve merkezi noktaya değinmek üzere olduğunu belirtir. Genellikle, konuşmacının veya yazarın konunun özüne inmek istediğini ve gereksiz ayrıntılardan kaçınmak istediğini ifade eder. Bu ifade, zamanı etkili kullanma ve asıl meseleye odaklanma arzusunu da yansıtır.