Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği, yer şartlarının incelenmesi, analizi ve değerlendirilmesi ile ilgili bir mühendislik dalıdır. Bu dal, yer altı ve yer üstü yapıların, yolların ve barajların tasarımı, inşaatı ve işletilmesi sırasında karşılaşılan zemin mekanik probleminlerini çözmek amacıyla kullanılır. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği programı, öğrencileri zemin mekanikleri, zemin mühendisliği, jeolojik haritalama ve mühendislik jeolojisi gibi konuları öğrenmeye hazırlar.

Bu programın öğrencileri, zemin mekanikleri, zemin mühendisliği, jeolojik haritalama ve mühendislik jeolojisi gibi konuları öğrenirler ve bu konuların uygulamalarını yapabilirler. Öğrenciler, yer altı ve yer üstü yapıların tasarımı, inşaatı ve işletilmesi sırasında karşılaşılan zemin mekanik probleminlerini çözmek amacıyla zemin mekanikleri, zemin mühendisliği, jeolojik haritalama ve mühendislik jeolojisi gibi konuları öğrenirler.

Bu programı tamamlamış öğrenciler, zemin mekanikleri, zemin mühendisliği, jeolojik haritalama ve mühendislik jeolojisi gibi konuları öğrenmiş olacak ve bu konuların uygulamalarını yapabileceklerdir. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği programını tamamlamış öğrenciler, yer altı ve yer üstü yapıların tasarımı, inşaatı ve işletilmesi sırasında karşılaşılan zemin mekanik probleminlerini çözmek amacıyla zemin mekanikleri, zemin mühendisliği, jeolojik haritalama ve mühendislik jeolojisi gibi konuları öğrenmiş olacaklardır.

NE YAPIYOR ?